Påsk!

image102

Lite sent, men nu kommer en uppdatering av påsken. Vi började på Långfredagen hemma hos svärföräldrarna där vi hann att fira både svärfars, Markus och Noy´s födelsedag plus lite påsk.


Påskbrudarna i på Äpplestigen

Sen drog vi vidare till Mjölby för att fira påsk! Det är alltid kul att va med familjen. Kul för Emelie att träffa Hedda igen eftersom hon pluggar och bor i London. God mat och en lite påskpakets-spel.
           
Påsk-Hedda      Sofia vinner!       Bo och Sam       Med Farmor       Girig påskspelare

           
Bo och Hedda            Familjen                     Glada vinnare!            Heddapresent

        
Jag                       Påsktårta            Påsklammet      Vårprimörer

På påskdagen drog vi vidare till till Sofias kusin i Edeskvarna för påskbuffé med hela klanen Karlsson. Mycket påskmat blev det! De har lammuppfödning så det lite mer gott påsklamm.

     
Vid Edeskvarna         Påskbuffé                    Fotboll med Vättern i bakgrunden

Påsk underbara påsk!

image101

Ja jag veeet...det är samma bild som på Heddas senaste blogginlägg, men det är en SÅ härlig bild.

Dags för den härliga kravlösa påskhelgen! Jag gillar verkligen påsken. Träffa familj och vänner över god mat. På Långfredagen startas det med kombinerad påskmiddag/födelsedagsfest hos svärföräldrarna och sen bär det av till Mjölby för ett rejält påska-taberas. Där stannar vi tills påskdagen då vi far till Sofias kusin (tillika lammuppfödare) i Edeskvarna strax utanför Huskvarna. Påsken lär gå i den goda matens tecken. Kunde bara önska lite vårigare väder, men det blir en härlig helg i alla fall.

SEMIFINAL!!!

image98   image99
Cluben tog av sig sockorna och levererade...så nu fattas bara 2 bitar...semin och finalen!

Gött! Cluben e i semifinal i år igen. Mycket starkt! LHC har på kort tid etablerat sig som en av de riktigt stora klubbarna. Kul att se de egna produkterna ta för sig mer och mer. Jag tippar på att det blir LHC och HV 71 i finalen...hur nu husfriden blir hemma då :) Jaja...efter serietabellen och kvartsfinalerna kan man konstatera var hockeyland egentligen ligger...nämligen mellan Vätterns södra strand och Roxens västra dito. Men bäst av alla:
CLUBEN - CLUBEN - CLUBEN!!!

Coola LHC-prylar ovan? Skaffa grejerna här.

Vart tog den lilla söta våren vägen...?

...igen som vet, ingen som vet. Men jag vet att den var här "big time" igår och den lär komma igen snart. Hur som helst så sjönk humöret när tittade ut från jobbet idag och inte blev det bättre när man kom ut till bilen. Herregud! 2 dm snö på Silverpilen. Efter en något slirig hemfärd kom jag hem till flickorna mina och en plats i fåtöljen framför kvartsfinalmatch 4. Rafflande...men LHC var i en storlek för stora för DIF. Nu är humöret på topp helt plötsligt! CLUBEN - CLUBEN - CLUBEN!!!

        
Snöig Silverpil            Snöig hemväg           Koncentrerad     LHC-lejon

Dags igen!

Styrketräningen har legat nere i ett år, men idag körde jag första passet efter uppehållet. Har sen dess bara riktat in mig på att komma tillbaka med löpningen. Det var svågern Markus som drog med mig till gymet. Rätt person att piska igång mig! Nyligen hemkommen från London som PT bl a tog han med sig en morgontrött Granberg till gymet. Jag klagade på att jag hade problem med bänken och han klagade på att han hade samma problem. Han tog "bara" 160 kg. Då höll jag på att gå hem...hahaha. Jaja...mjölksyran tog mig tidigt denna första gång och jag har nog en bra bit till fjolårsformen...men det är KUL! Aaaarrgghh....jag kommer att ha träningsvärk imorgon!

   
Taggad!                      Preacher´s bench!

Den 15:e mars

Denna lördag har jag suttit och jobbat vid datorn ganska mycket. Hade hellre varit ute och gått lite i solen. Sofia och Hedda var i Jönköping med svärmor så jag fick lite arbetsro. Senare åkte de ut till svärföräldrarnas nya stuga i Skärsboda där jag hämtade upp brudarna. De tyckte att jag skulle komma ut och kolla hur det blev sen de satt lite egen prägel på "tyskhuset". Det är verkligen skitsnyggt och mysigt där ute. Lägger upp några bilder...synd bara att inte sjön nedanför syns nånstans. Hedda däremot har en benägenhet att dyka upp lite varsomhelst.

Sen var det det här med melodifestivalen. Jag tillhör normalt inte en de som ägnar helg efter helg åt detta evanemang, men i år har det blivit så. Vann rätt låt? Absolut inte! Synd att inte Sanna höll ända fram. Dessutom var både Bengtzing och Rongedal bättre...om jag nu måste välja. Håller med Sofias kommentar:
- Nu har alla spinninginstruktörer fått en ny låt att spela sönder.

image78   image80

           

      ...och det lär väl komma fler bilder...

Granbergska glädjeämnen!

Nu har jag skrivit en massa om min kära familj och om slutspelet i hockey. Dags att presentera några andra verkliga glädjeämnen i mitt liv...sånt man har tid att sitta och skriva om när man e pappaledig...hahaha...
Låt mig presentera Foo fighters, Homer J Simpson, Pale Ales (Red Seal) och Mjölby AI FF.

image70

                        

Mot final!

image68

Nu är slutspelet igång! Nu kan man se fram emot en massa rafflande matcher. Tur att man kan se en del matcher på tv, men jag bara MÅSTE försöka få tag i biljetter till ett par LHC-hemmamatcher. Har saknat matcherna på Cloetta center denna säsong. Det brukar vara en superhärlig stämning så det är klart att man längtar dit.
Igår började det med en härlig seger över Djurgården...LHC´s spöke som man lyckats vända trenden mot. Hoppas bara att det blir samma resa mot finalen som det blev förra säsongen...men ett ännu bättre avslut. Det är dags nu!
Visst e Hedda fin i sin LHC-tröja!? :)

Pappan och Heddan...

image66   image67

Nu när mamma Sofia pluggar så flitigt så blir det en massa pappakvalitetstid med Hedda. Det är verkligen jättekul och mysigt! Sofia har så dåligt samvete när hon åker iväg från oss, men det behöver hon absolut inte ha. Allt går ju så bra...mat, påklädning, blöjbyten (faktiskt)...och leka har man ju inga problem med. Snart blir det ännu mer av pappaledighet :)

Nu så...

Min mobilblogg har krånglat, men nu är den fixad. Dags att uppdatera ett par helger.

Förra lördagen åkte vi till Bodafors för att fira Sofias brorsdotter Cornelia som fyllde 8 år. En hit eftersom Hedda gillar när Cornelia och hennes syster Tuva 4 år spexar. Hon garvar verkligen åt dem.
På söndagen åkte familjen upp till Mjölby för att söndagsumgås lite. Det var ett tag sen systrarna såg Hedda så det var extra roligt. De tyckte ju givetvis att det hade hänt en hel del på Heddafronten. Det händer liksom mycket hela tiden...så det gäller att hänga med. Sen var det ju en hit att jag beställt slottsstek till söndagmiddag vilket ligger på top 10! Sen fanns ju min systerson Samuel där och han kan ju också få igång Hedda att skratta. Det låter så himla kul när hon skrattar!

På tisdagen åkte jag upp till Linköping för att göra ett praktikplatsbesök hos en av mina elever på Scandic City plus ett inbokat möte på universitetet. Hann med en klippning och en sväng ut till Cloetta center. Jag var bara tvungen att köpa en LHC-tröja åt Hedda. Familjen Karlsson tvingar ju på den stackars flickan en massa HV 71-prylar. Nu har pappa Andreas ställt allt till rätta och sett till att Hedda blir glad. Bild på Hedda med tröja kommer inom kort.

I måndags var Hedda på BVC för vägning och mätning. Herregud...hon var 75 cm lång och vägde 9115 g (20 g ifrån vad jag hade gissat :) Hon är lång för sin ålder vår tjej.

I torsdags var jag pappaledig vilket är jättekul. Var på Atteviks och bytte ut min bakre vinrutetorkarmotor. 2046 kr!

Denna helg har varit lugn. Sofia har varit på högskolan i Jönköping och pluggat. Hon är duktig! Hon får ständigt utmärkta omdömen på sina arbeten. Hon brukar vara smart...har en naturvetenskaplig utbildning (unga forskare), är utbildad datatekniker, sadlar nu om till arbetsterapeut och vill dessutom läsa magisterexamen och kanske forska vidare, men ikväll börjar jag undra. Under andra chansen i melodifestivalen röstade hon på två tävlanden... som stod mot varandra i samma samma delfinal. Resultat: Dryga 7 kr i telefonkostnader och skillnaden i resultatet...noll. Försvaret var att hon kom på att låt nummer 2 var lika bra som låt 1 som hon hade röstat på så hon var tvungen att återställa balansen. Hahaha...nu får jag säkert en smäll för att jag skriver om det. Jaja...jag älskar henne i alla fall...;)

Just det ja...Hedda kissade på potta för första gången i veckan. Hennes mormor och morfar hade köpt en potta som spelar ledmotivet ur "Mistrals dotter" när det blir blött i botten. Vi bara provade pottan lite, men helt plötsligt så började det spela...och vips blev mamma och pappa skitimpade :)

Det blir många bilder på Hedda trots att hon har en egen blogg, men vadådå?

              
1:a kissen          Cornelia 8 år      Kollar tv               75 cm                  Nybadad

               
Matglad               Polarbröd!          Coron                  Slottsstek           Cloetta center

      
Med sin farmor          Med sin mamma 

RSS 2.0