Nytt åk!

     

Heddas favoritaffär...Babyproffsen rules! Det blev den till höger!

Idag har man verkligen haft vårkänningar...häääärligt! Efter jobbet föreslog Sofia att vi skulle åka in till Jönköping för att kolla på en sulky till Hedda. Hon börjar bli så nyfiken så att hon vill sitta upp i vagnen hela tiden...och så ville vi ha nåt smidigare att köra omkring henne i. Sagt och en gjort! Vi tog en utflykt för att titta lite...trodde jag. Något senare följde en BRIO-vagn med hem. En riktigt cool terrängvagn som Hedda älskar att sitta i. Skönt att ha ett något mindre åk nu när det håller på att bli lite varmare ute.

På hemvägen syndade vi lite mitt i vår soppdiet och tog en burgare på det gyllene M:et. Jaja...en gång är ingen gång. Dessutom fick någon liten smaka lite hamburgerbröd och en sipp vaniljmilkshake innan hon knoppade in bilen. Mysig familjeutflykt!


Världens goaste unge!

image43

Jag älskar min lilla Hedda! Det är knappt att man fattar i vilken snabb takt hon utvecklas. Det var ju inte längesen hon föddes, men efter jag suttit och kollat flera hundra bilder av henne som vi tagit sen hon föddes...ja då fattar man att hon faktiskt varit med ett tag. Men ändå...alla dessa grejer hon gör...leker, lägger pussel, pratar i telefon (på sitt sätt), far omkring i lägenheten, skrattar och busar, illvrålar, äter choklad, diggar musik, flirtar osv. Alla är väl stolta över sina ungar, men det här barnet tar verkligen priset. Givetvis är jag övertygad om att hon kommer lyckas bra i livet...och man kommer långt bara genom att vara så söt som hon är...se bara på hennes mamma :) Tur att jag har mina älskade flickor! Nog med skryt...dags för kvällsvällingen!

Jakten på gränsen...

Så nu har den börjat igen...jakten på gränsen för sommarens idealvikt. Det har varit sötebrödsdagar och det syns på Granbergs lekamen. Hade lagt styrketräningen tillfälligt åt sidan, men börjar snart igen...och löpningen blir bättre och bättre. Vad som behöver ändras är kostvanorna. Det finns inte mycket att ändra på vad gäller medvetenheten av vad kroppen behöver...däremot behöver kolhydratsintaget, måltidernas storlek samt regelbundhet och frekvens ses över. Nu har Sofia (som klagar över sin vikt trots no need) och jag börjat att käka nyttiga soppor på vardagskvällarna. Soppa är verkligen underskattat. Man kan göra dem billiga, smala och näringsrika...så det gör vi.

image42

En stilstudie av en italienskinspirerad tomatsoppa med salviafrikadeller och mozzarellagnocchi.
Nyttigare än det låter...och gott!

En medeltida filminsats...

Bättring Granberg skrev jag i förra inlägget...bättring vad gäller frekvensen av inlägg. Tja...det var i augusti det...så nu är det nog hög tid. Den här gången lägger jag in några bilder från ARN-produktionen som jag var statist vid förra året. Som synes är det bara bilder på mig och mina olika statistroller, men det fattas ett par. 
Det blev 6 dagar vid tre tillfällen på västgötaslätten och dessa dagar är några av de allra bästa som jag upplevt än så länge. Jag minns då jag läste Jan Guillous triologi, hur jag föreställde mig att man gjorde film av böckerna. När så det blev officiellt var jag ju tvungen att söka. Herregud...mitt historieintresse, chansen att få vara med vid en filminspelning (rikets största satsning), få se några stora namn "in action"...det var ju bara självskrivet liksom.
Så blev jag inbjuden till premiärkvällen i Skara där man höll en speciell statistföreställning strax efter huvudpremiären. Kände mig utvald eftersom jag var en av ca 200 av över 2000 sverigestatister (fanns fler utlandsstatister). Betyget då? Jag är väl partisk, men visst tusan är det en bra film. Mycket bra t o m! Kritiken har ju varit blandad och givetvis finns det några surmagade hemmakritiker som inte ser filmen med öppna sinnen. Som tolkning och filmatisering av Guillous böcker är den kanon ur många aspekter. Svensk historisk film rör äntligen på sig! Nu väntar vi bara på andra delen...

       

       

RSS 2.0